AM&TS breidt uit naar Lelystad

Nieuwe opleidingslocatie op Lelystad Airport bijgeschreven op erkenning.

Hoogerheide, 3 maart 2017

Vanaf heden heeft de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) in Hoogerheide een locatie erbij. De EASA Part-147 erkenning is uitgebreid met locatie Lelystad. Bovenop de locaties in Hoogerheide en Hoofddorp kan AM&TS nu ook in Lelystad Basic Training, Type Training en Part 66 examinering uitvoeren. De eerste Type Training gaat dinsdag van start.

De locatie uitbreiding is het resultaat van de samenwerking met AIS Flight Academy voor de Part 147 Type Training Jetstream 31-32. Deze Type Training erkenning geldt voor de categorieën B1 en B2. De Type Rating is de volgende stap in de loopbaan van een basis opgeleide vliegtuig onderhoudstechnicus (Basic Training).
Accountable Manager Wim Blinkhof: “We hadden altijd vooral een regionale ambitie, maar we zijn de afgelopen jaren vooral landelijk actief geworden. Naast onze hoofdlocatie in Woensdrecht en een satelliet in Hoofddorp zijn we blij met een derde locatie op Lelystad Airport, waar we Basic en Type opleidingen en Part 66 examinering aanbieden.”

aviation. Engineers van AIS dienen hun Type Rating voor de Jetstream te behalen. AIS vliegt met Jetstream 32 vliegtuigen, wereldwijd vliegen er nog zo’n 150 van dit type. AIS Flight Academy leidt daarnaast ook zelf de piloten voor dit type op.

Het type vliegtuig waarmee AIS haar lijndiensten uitvoert is een Jetstream 32. Dit turboprop vliegtuig kan op vrijwel alle luchthavens in Europa vliegen en is daarmee bij uitstek geschikt voor business 

Het certificaat van goedkeuring met daarin de uitbreiding van de Part-147 erkenning is te vinden op onze website.

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta