AM&TS levert maatwerk aan KLM door driedaagse cursus Elektrisch meten

Sinds oktober levert AM&TS aan KLM een maatwerktraining op het gebied van Elektrisch meten. In een driedaagse opleiding Elektrisch Meten die AM&TS voor KLM organiseert richten de deelnemers zich zowel theoretisch als praktisch op het gebruik van de multimeter en de isolatiestester of Megger. Voorafgaand aan de training gaan studenten eerst thuis zelf aan de slag met het lesmateriaal, om vervolgens in de les zo gericht mogelijk vragen te kunnen stellen. 

Theorie en praktijk
De nadruk ligt op hoe er gemeten moet worden en wat de meetresultaten betekenen in de praktijk. Elke cursusdag bestaat voor helft uit ondersteunende theorie gevolgd door praktijkoefeningen in het gebruik van de multimeter en de isolatietester.
Tijdens de eerste twee cursusdagen worden met behulp van een aantal elektrische componenten en een schema, schakelingen gebouwd, waarbij de multimeter op verschillende manieren moet worden gebruikt om spanningen, stromen en weerstanden te meten. Ook voor de isolatietester zijn een aantal praktijkopdrachten ontwikkeld. Tijdens de derde en laatste cursusdag wordt een trouble shoot kast gebruikt. In deze kast zijn verschillende schakelingen opgebouwd, die door de cursist m.b.v. een multimeter moeten worden doorgemeten en samengesteld. 

Vijf sterren
De deelnemers beoordeelden de cursus als zeer zinvol; de training en de dagdagelijkse praktijk sluiten goed op elkaar aan. Hierdoor kunnen de deelnemers het geleerde direct in praktijk brengen.
  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta