AM&TS schenkt Fokker trainingsmateriaal aan Vereniging Oud Fokker Employees

IMG_3517.JPGOp dinsdag 11 juli heeft de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) een bijdrage geleverd aan VIEWB79*, de werkgroep  gevormd uit de Vereniging van Oud-Fokker Employees, dat voorlopig is gevestigd op de vliegbasis Woensdrecht. De werkgroep heeft ten doel het inventariseren en tentoonstellen van het industrieel erfgoed van Woensdrecht.

Na het overnemen van Fokker Type Training in 2015 kreeg AM&TS trainingsmaterialen en boekwerken ten behoeve van de Type Training voor de Fokker 50/60, 70/100, 27 en 28. Daarbij behoorden tevens een aantal originele beeldplaten met lesmaterialen voor de pilotenopleiding. Het unieke beeldmateriaal werd door AM&TS geschonken.

Wanneer het museum opent, is nog niet duidelijk. De voorlopige opslag en werkruimte voor het inventariseren van het historisch materiaal is beschikbaar gesteld  door Kol. de Boer, commandant vliegbasis Woensdrecht. Niet op de laatste plaats gezien de samenwerking van de Vereniging met het historisch Luchtmacht erfgoed van de vliegbasis Woensdrecht. 
*VIEWB79 staat voor:  Vereniging Oud Fokker Employees Industrieel  Erfgoed Woensdrecht. B79 is de voormalige NATOCODE voor het vliegveld Woensdrecht.
  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta