EASA Part 66/147

Part 66/147 gecertificeerd

De veiligheid van de Europese luchtvaart is geregeld in de Europese Luchtvaartwetgeving. Deze wordt uitgegeven, beheerd en gecontroleerd door de European Aviation Safety Agency (EASA), onderdeel van de Europese Commissie. De eisen waaraan een opleidingsinstituut moet voldoen is beschreven in Part-147, de inhoud van de opleiding staan beschreven in de Part-66. De Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is een nationaal uitvoerend onderdeel van de EASA en verzorgt de controle op naleving van deze Parts.  

Aftekenbevoegdheid

Een belangrijk document voor technici die werkzaam zijn in de luchtvaart is een AML (Aircraft Maintenance License). Om deze te kunnen aanvragen moet men alle module certificaten voor de desbetreffende Part-66 Basic training categorie (bijv. A, B1 of B2) halen. Tevens is een periode praktijk ervaring noodzakelijk.

 

Als men in het bezit is van een AML kan men door een Type Training te doen de AML uitbreiden met een specifiek vliegtuig type. Men kan nu gemachtigd worden door het erkende luchtvaart onderhoudsbedrijf  (Part-145) om het uitgevoerde onderhoud af te tekenen en het toestel vrij te geven. Door dit vrijgeven van onderhoud mag een vliegtuig weer vliegen. In sommige gevallen mag men ook onderhoud aftekenen wat door een ander is uitgevoerd.

 

Een AML is in alle landen van de EU en landen die aangesloten zijn bij de EASA geldig. Ook landen buiten de EU kunnen dit document erkennen.

Certificering AM&TS

AM&TS is een Part-147 erkende organisatie voor Basic en Type Training. AM&TS is gemachtigd om deze trainingen af te toetsen met een Part 66 examen en het bijbehorende Europees certificaat af te geven. Hiermee kun je in alle landen die EASA regelgeving hebben , werken.

Door met Basic Training al je Part-66 module certificaten te halen of (nog beter) een Part-147 certificaat te behalen krijg je een reductie tot maximaal drie jaar op de benodigde praktijk ervaring, zodat je sneller een AML kan aanvragen.

 

 

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta