Luchtmacht technici behalen Part66 certificering

Hoogerheide, 23 mei 2017

Studeren naast je baan en als het moet zelfs voorbereiden op lessen tijdens uitzending in Mali? Voor de eerste groep Luchtmacht technici die deze week bij AM&TS hun part certificaten in ontvangst mochten nemen was het werkelijkheid.

Als onderdeel van het persoonlijke ontwikkelingsplan startte 14 Luchtmacht technici september 2016 met het traject bij AM&TS om alle Part 66 certificaten voor een B1.1 of B1.3 AML te behalen. Door middel van zelfstudie en twee dagen ondersteuning van een docent naast een baan als technicus behaalden de 14 studenten in 36 weken de benodigde Part 66 certificaten voor de B1.1 of B1.3. Een belangrijke prestatie in hun carrière; de certificering biedt kansen voor hun toekomst en doorgroeimogelijkheden binnen de Defensieorganisatie. De certificering heeft waarde voor zowel een militaire als civiele loopbaan.

Studeren op afstand

Vanwege de hoge werkdruk vanuit de velden is er voor scholingstrajecten voor de Koninklijke Luchtmacht gekozen door middel van een zelfstudietraject met terugkomdagen bij AM&TS. De studenten bestuderen de lesstof thuis en krijgen tijdens 2 terugkomdagen per week volop de ruimte om aan de vakdocenten gerichte vragen te stellen ten aanzien van de inhoud. Iedere module wordt afgerond met een Part 66 examen. Cor van Duinen, sergeant: “Ik wilde alles zo snel mogelijk behalen. Helaas zat de uitdaging voor mij in het laatste onderdeel; Aerodynamica, module 8. Het examen bestaat uit 20 vragen, en je mag niet meer dan 5 fouten maken”. Toch slaagde Cor van Duinen erin om als eerste in zijn groep alle examens op Part niveau (75%) te behalen. “Het is me uiteindelijk allemaal meegevallen. Door de tijd te nemen om de stof die je niet begrijpt thuis of op werk nog door te nemen, zijn de examens goed haalbaar. Op rustige momenten op mijn werk kon ik altijd prima bezig zijn met mijn huiswerk. Vooral bij wiskunde was dit prettig; de onderwerpen wisselen zich hier snel af waardoor ik tijd nodig had dit beter te begrijpen”.

Excellent vakmanschap

Het terugkomtraject van de Luchtmachters is een goed voorbeeld van hoe de samenwerking tussen onderwijs en Defensie steeds beter vorm krijgt en concrete resultaten oplevert. Training Manager Jack Verdult (AM&TS): “Door goede afstemming met de opleidingsverantwoordelijke voor en tijdens het traject is flexibiliteit in het traject mogelijk. Zo ging halverwege het traject een kandidaat onverwacht op uitzending naar Mali. Hij sluit na terugkomst weer aan bij het volgende traject. B2-ers nemen ook deel aan deze B1 opleiding en krijgen in een aanvullend traject aanvullingen op module 13”. De diploma-uitreiking werd bijgewoond door de direct leidinggevenden van de deelnemers vanuit de luchtmachtonderdelen Logistiek Centrum Woensdrecht, Defensie Helikopter Commando, Vliegbasis Eindhoven en Vliegbasis Volkel. Defensie koos via het Centrum voor Excellent Vakmanschap van het ROC West-Brabant voor de opleidingen Vliegtuigtechniek in Hoogerheide. Het Part onderwijs wordt, via het Paars Partnerschap, door AM&TS ingevuld. Via dit bijzondere maatwerktraject kon het onderwijs, met behoud van kwaliteit, op een flexibele manier aangeboden worden aan Defensie.
  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta