MBO Luchtvaarttechniek (Markiezaat College)

MBO Luchtvaarttechniek (Markiezaat College)

MC855CombiMCAMTSwebformaatVliegtuigtechniek is een wereld op zich. Techniek voor hoogvliegers. De wereld van professionals die er dagelijks voor zorgen dat onze luchtvloot betrouwbaar is en blijft. Zonder jou wordt er niet gevlogen. 
Als vliegtuigonderhoudstechnicus maak je deel uit van een wereld van grote verantwoordelijkheden waarin men werkt volgens strenge wereldwijde regelgeving. Immers een piloot vertrouwt op jouw handtekening dat het vliegtuig in orde is. Dat elk denkbaar mankement 100% is hersteld. Zodat passagiers en bemanning veilig op de plaats van bestemming komen. 

Onze opleidingen
Eerste monteur (MBO niveau 3) - Cat. A
Technicus Mechanica (MBO niveau 4) - Cat. B1
Technicus Avionica (MBO niveau 4) - Cat. B2

Een betere start kun je niet maken! De AM&TS (Aircraft Maintenance & Training School) heeft een Europese erkenning, waardoor je naast je mbo diploma ook door de Europese luchtvaart autoriteiten erkende certificaten kunt behalen (Part 66). Hiermee kun je in meer dan 30 landen aan de slag. Opleidingen van het hoogste niveau die je meteen op de goede koers brengen. Én je studeert op een unieke onderwijslocatie op Aviolanda Aerospace: midden tussen onderhoudshangaars en de vliegtuigen! Lees hier een interview met twee studenten Vliegtuigtechniek over wat zij van de opleiding vinden. 

Direct inschrijven voor de opleiding

websitegallery10Met je Part 66 diploma heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt
Naast het behalen van je mbo-diploma kun je je kwalificeren op het Europees niveau van EASA. Het Markiezaat College werkt daarvoor intensief samen met de AM&TS, zodat je je op twee manieren kan kwalificeren op dit hogere niveau:

  1. Voor elke technische module die je afsluit met een examenresultaat voor het theoriedeel van 75% of hoger krijg je een Part 66 certificaat. 
  2. Heb je voor het theoriedeel van alle technische modules het examenresultaat van 75% of hoger gehaald én voldoe je daarnaast aan de gestelde urennorm voor de complete opleiding dan ontvang je één certificaat, het zogenaamde Part 147 certificaat. Die norm is 2400 klokuur voor het gehele opleidingstraject: het totaal van gevolgde theorie en praktijklessen.

Het verschil tussen een complete set Part 66 certificaten en het ene Part 147-certificaat zit in de duur van de verplichte ervaringstijd die benodigd is voor de aanvraag van een Aircraft Maintenance License (AML). Bij de complete set losse Part 66 modules bedraagt die 3 jaar, bij het Part 147-certificaat is die 2 jaar. 
Kijk ook eens op de website Luchtvaartopleiding.nl voor alle opleidingen en werken in de luchtvaart. Op deze site vind je werkelijk alles over je toekomstig beroep.

Meer weten? 
Neem contact op met de heer Corneel van Terheijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Download de brochure over Part 147 opleidingen, met daarin veel vragen en antwoorden.