Nieuws

AM&TS breidt opnieuw uit met B1.3 erkenning

Hoogerheide, 17 mei 2017

IL&T_certificaat_NL.147.7174Na de uitbreiding van de Part-147 Type Training erkenning met Jetstream 31/32 en locatie Lelystad heeft Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) voor Basic Training nu ook haar ‘Scope of Work’ uitgebreid met de categorie B1.3. Naast de categorie A1, B1.1 en B2 kan de AM&TS nu ook met de A3, B1.3 ook module 12 (Helikopteraerodynamica) examineren.

De AM&TS is het uitbreidingstraject gestart naar aanleiding van de hoge vraag uit de markt. Onder andere de Koninklijke Luchtmacht vraagt om B1.3 gecertificeerde onderhoudstechnici. AM&TS werkt samen met de Koninklijke Luchtmacht aan opleidingstrajecten om het huidige onderhoudspersoneel current te houden en daarnaast voor te bereiden op een verdere toekomst binnen de Luchtmacht. De bijschrijving van A3, B1.3 op de AML of MBvol betekent een specialisatie op het gebied van Helikopters, en nodig is voor bijvoorbeeld de NH-90 helikopter.

Tevens is het voor engineers, die reeds in het bezit zijn van een B1.1 AML interessant om deze uit te breiden met de B1.3. Voor deze uitbreiding moet de kandidaat een Part-66 certificaat Module 12 behalen en tevens 6 maanden aantoonbare werkervaring hebben op een helikopter.

 

Boek en examendata
Het (Engelstalige) boekwerk van Module 12 is beschikbaar als e-book via één van onze app’s (bekijk voor meer informatie www.cappture.nl). Dit boek is nu tijdelijk verkrijgbaar voor €200,-, vanaf het nieuwe schooljaar (september 2017) wordt de prijs van dit boek €250,-.
Het Module 12 traject kan via zelfstudie of via een scholingstraject met ondersteuning van een docent gevolgd worden.
Het eerste Module 12 examen staat gepland op 26 juni 2017 in Hoogerheide bij AM&TS. U kunt zich vanaf heden voor inschrijven via het examenportaal op de website van AM&TS (meer informatie via deze link). Vanaf volgend schooljaar wordt het Module 12 examen meegenomen in de reguliere examenplanning. 

Bent u op zoek naar meer informatie over zelfstudie, het boekwerk of een scholingstraject? U kunt ons e-mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 088 929 9000. Wij helpen u graag verder.