Vliegtuigtechniek en Cabin Crew; een unieke samenwerking in opleidingen

Be Secure International en de AM&TS, beide door EASA gecertificeerde Training Organizations, hebben de handen ineengeslagen. Door Cabin Crew training in de hangaar van opleidingscentrum AM&TS te organiseren, wordt een bijzondere trainingsomgeving gecreëerd voor toekomstige stewards en stewardessen.  

De Cabin Crew training is één van de nieuwe cursussen in het gezamenlijke portfolio. Net zoals voor luchtvaarttechnici, is voor cabinepersoneel veiligheid de hoogste prioriteit. Deze 15 dagen durende basistraining leidt tot een certificering, welke normaal gesproken alleen bij een luchtvaartmaatschappij behaald kan worden. Deze certificering, een ‘attestation’, geeft direct voorsprong bij een sollicitatie voor cabin crew, en wordt door iedere maatschappij geaccepteerd op basis van Europese wet- en regelgeving.

Jerry van den Berg, CEO Be Secure: “deze samenwerking is uniek in Nederland. Wij bieden klanten een ideale combinatie in opleidingen – zowel op het gebied van inhoud als certificering. Daarnaast is Woensdrecht een strategisch aantrekkelijke locatie; veel Belgische studenten zoeken in Nederland een baan in de luchtvaartindustrie”.

Cabin Crew training leert (toekomstig) cabinepersoneel om te gaan met diverse omstandigheden die tijdens een vlucht kunnen voordoen. Van normale procedures tot noodlandingen, agressie tijdens de vlucht en Eerste hulp. “Door het praktijkcomponent van de opleiding in een écht vliegtuig, in onze hangaar een Fokker 100 en F27, te organiseren, voegen wij een extra dimensie toe aan de opleidingen. Daarbovenop komt dat de hangaar van AM&TS ook volledig past binnen de gecertificeerde EASA omgeving. Wij kunnen niet alleen de opleidingen van Be Secure faciliteren, maar komen door deze samenwerking weer een stap verder in onze ambitie om een compleet training concept te bieden aan onze klanten”, aldus Wim Blinkhof, directeur AM&TS. “Samenwerken met een organisatie die net als wij werken met EASA wet- en regelgeving biedt niet alleen ons, maar ook de klant, een bijzondere kans.”

Over de toekomst is ook nagedacht. Op lange termijn wil de opleidingscombinatie gaan onderzoeken of er ook mogelijkheden zijn om een opleiding te starten voor piloten, waarbij de focus ligt op de verplichte flight safety en security onderwerpen. Want naast het vliegen, moeten piloten ook op de hoogte zijn van de veiligheidsprocedures aan boord van een vliegtuig. En ook deze opleidingen zullen in de toekomst door deze unieke combinatie mogelijk worden.

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta