Lozol is een thiazide-achtig diureticum dat een werkzame stof benzamide-sulfonamide-indol (Indapamide) bevat. Door zijn farmacologische eigenschappen is het vergelijkbaar met thiazidediuretica (veranderingen van Na + resorptie in het verticale segment van de lus van Henle). Lozol verhoogt de uitscheiding van Na +, Cl-, K + en Mg2 + met urine. Het wordt gebruikt om hypertensie alleen of in combinatie met andere medicijnen met hoge bloeddruk te behandelen. Een lange behandeling met Lozol is vereist, een therapeutisch effect waargenomen na 1-2 weken gebruik, het maximum wordt bereikt in 8-12 weken en houdt maximaal 8 weken aan.
Lozol Dosering en richting
Neem Lozol eenmaal daags 's ochtends voor het ontbijt in, met of zonder voedsel. De gebruikelijke aanvangsdosis is 1,25 mg, ingenomen als een enkele dagelijkse dosis. Het kan worden verhoogd tot 5 mg.
Lozol Voorzorgsmaatregelen
Lozol en andere diuretica stimuleren de uitscheiding van lamellen en kalium met urine, wat kan leiden tot aanzienlijk verlies van de stoffen, vooral bij oudere vrouwen. Hypopotasse-tekens zijn spierzwakte en snelle of onregelmatige hartslag. Voor het compenseren van het kaliumverlies wordt u mogelijk aangeraden kaliumrijk voedsel te eten of een kaliumsupplement te nemen. Het risico op hypopotassemie stijgt wanneer grotere doses worden gebruikt, bij patiënten met cirrose en bij patiënten die worden behandeld met corticosteroïden of ACTH. Bloeddruk, K + serum en creatininetesten moeten regelmatig worden uitgevoerd, vooral bij personen met een onregelmatige hartslag of hartmedicatie. Systematische controle van bloed K +, Na +, Mg2 +, pH, glucoseurinezuur en resterende stikstof is vereist, vooral bij patiënten met jicht- of hoge urinezuurwaarden, leverziekte, diabetes of lupus erythematosus, nierstoornissen.
Lozol Contra-indicaties
Lozol kan niet worden toegediend aan patiënten met overgevoeligheid voor de componenten ervan, ernstige lever- of nierfalen (anurie), hypopotassemie. Hoge doses Lozol kunnen niet worden gebruikt om oedemateus syndroom te behandelen bij patiënten met een cerebrovasculair accident en gedecompenseerde diabetes met ketoacidose. Lozol kan niet worden gebruikt bij personen met lactose-intolerantie, galactosemie, een syndroom van glucose-malabsorptie voor de geneesmiddelen die lactose bevatten. Voorzichtigheid is geboden bij personen met een verminderde water-elektrolytenbalans, matig lever- of nierfalen, ascites, coronaire hartziekte, hartfalen, hyperurikemie (jicht), hyperparathyreoïdie, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven bij ouderen of adolescenten jonger dan 18 jaar.
Lozol Mogelijke bijwerkingen
De frequentie van bijwerkingen hangt af van de dosis Lozol. Ze kunnen verschijnen als agitatie, angst, duizeligheid, hoofdpijn, rugpijn, diarree, braken, buikpijn, droge mond, infectie, prikkelbaarheid, spierkrampen of -spasmen, gevoelloosheid in handen en voeten, nervositeit, nasale ontsteking, pijn, spanning, vermoeidheid , zwakte, verlies van energie of vermoeidheid.
Lozol Druginteractie
Lozol kan hypopotasseimie en hypomagnesiëmie veroorzaken. Fatale aritmieën kunnen optreden bij patiënten op digoxine (Lanoxin) vanwege toxiciteit. Hartritmestoornissen worden ook veroorzaakt door het gebruik van amiodaron (Cordarone) en indapamide. De eliminatie van lithium door nieren neemt af bij patiënten die worden behandeld met diuretica en leidt daardoor tot een verhoging van de lithiumtoxiciteit.
Lozol Gemiste dosis
Neem nooit een dubbele dosis van dit medicijn in. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis sla dan gewoon het gemiste gedeelte over en ga door met het gebruik van het geneesmiddel volgens het schema.
Lozol Overdosering
U moet onmiddellijk medische hulp inschakelen in het geval van Lozol Overdosewich die zich kan openbaren door symptomen als verstoorde elektrolytenbalans, misselijkheid, maagaandoeningen, braken, zwakte.
Lozol Opslag
Tabletten van Lozol moeten worden bewaard bij kamertemperatuur tussen 15-30 C (59-86 F).
Lozol Disclaimer
We bieden alleen algemene informatie over medicijnen die niet alle richtingen, mogelijke drugsintegraties of voorzorgsmaatregelen beslaan Informatie op de site kan niet worden gebruikt voor zelfbehandeling en zelfdiagnose. Alle specifieke instructies voor een bepaalde patiënt moeten worden overeengekomen met uw medisch adviseur of met de arts die met de zaak is belast. We ontkennen de betrouwbaarheid van deze informatie en fouten die deze zou kunnen bevatten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor enige directe, indirecte, bijzondere of andere indirecte schade als gevolg van het gebruik van de informatie op deze site en ook voor de gevolgen van zelf-behandeling.