Nieuws

Nieuws

Nieuws

Upcoming course: Fokker 50 B1.1 & B2L training

Theoretical 

Fo50 B1.1         Start August 7th until end September 1e  2017 (4 Weeks) - €4.350,-
Fo50 B2L           Start September 4th until end September 13th 2017 (7 days, September 8th no course day) - €1.950,-
Location Amapola, Malmö Sweden.
Amapola will be able to provide Fo50 Practical instruction on request.

Housing for students can be offered through Amapola.
Contact AM&TS for more information via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or call, -31(0)889299000.

Luchtmacht technici behalen Part66 certificering

Hoogerheide, 23 mei 2017

Studeren naast je baan en als het moet zelfs voorbereiden op lessen tijdens uitzending in Mali? Voor de eerste groep Luchtmacht technici die deze week bij AM&TS hun part certificaten in ontvangst mochten nemen was het werkelijkheid.

Als onderdeel van het persoonlijke ontwikkelingsplan startte 14 Luchtmacht technici september 2016 met het traject bij AM&TS om alle Part 66 certificaten voor een B1.1 of B1.3 AML te behalen. Door middel van zelfstudie en twee dagen ondersteuning van een docent naast een baan als technicus behaalden de 14 studenten in 36 weken de benodigde Part 66 certificaten voor de B1.1 of B1.3. Een belangrijke prestatie in hun carrière; de certificering biedt kansen voor hun toekomst en doorgroeimogelijkheden binnen de Defensieorganisatie. De certificering heeft waarde voor zowel een militaire als civiele loopbaan.

Studeren op afstand

Vanwege de hoge werkdruk vanuit de velden is er voor scholingstrajecten voor de Koninklijke Luchtmacht gekozen door middel van een zelfstudietraject met terugkomdagen bij AM&TS. De studenten bestuderen de lesstof thuis en krijgen tijdens 2 terugkomdagen per week volop de ruimte om aan de vakdocenten gerichte vragen te stellen ten aanzien van de inhoud. Iedere module wordt afgerond met een Part 66 examen. Cor van Duinen, sergeant: “Ik wilde alles zo snel mogelijk behalen. Helaas zat de uitdaging voor mij in het laatste onderdeel; Aerodynamica, module 8. Het examen bestaat uit 20 vragen, en je mag niet meer dan 5 fouten maken”. Toch slaagde Cor van Duinen erin om als eerste in zijn groep alle examens op Part niveau (75%) te behalen. “Het is me uiteindelijk allemaal meegevallen. Door de tijd te nemen om de stof die je niet begrijpt thuis of op werk nog door te nemen, zijn de examens goed haalbaar. Op rustige momenten op mijn werk kon ik altijd prima bezig zijn met mijn huiswerk. Vooral bij wiskunde was dit prettig; de onderwerpen wisselen zich hier snel af waardoor ik tijd nodig had dit beter te begrijpen”.

Excellent vakmanschap

Het terugkomtraject van de Luchtmachters is een goed voorbeeld van hoe de samenwerking tussen onderwijs en Defensie steeds beter vorm krijgt en concrete resultaten oplevert. Training Manager Jack Verdult (AM&TS): “Door goede afstemming met de opleidingsverantwoordelijke voor en tijdens het traject is flexibiliteit in het traject mogelijk. Zo ging halverwege het traject een kandidaat onverwacht op uitzending naar Mali. Hij sluit na terugkomst weer aan bij het volgende traject. B2-ers nemen ook deel aan deze B1 opleiding en krijgen in een aanvullend traject aanvullingen op module 13”. De diploma-uitreiking werd bijgewoond door de direct leidinggevenden van de deelnemers vanuit de luchtmachtonderdelen Logistiek Centrum Woensdrecht, Defensie Helikopter Commando, Vliegbasis Eindhoven en Vliegbasis Volkel. Defensie koos via het Centrum voor Excellent Vakmanschap van het ROC West-Brabant voor de opleidingen Vliegtuigtechniek in Hoogerheide. Het Part onderwijs wordt, via het Paars Partnerschap, door AM&TS ingevuld. Via dit bijzondere maatwerktraject kon het onderwijs, met behoud van kwaliteit, op een flexibele manier aangeboden worden aan Defensie.

AM&TS breidt opnieuw uit met B1.3 erkenning

Hoogerheide, 17 mei 2017

IL&T_certificaat_NL.147.7174Na de uitbreiding van de Part-147 Type Training erkenning met Jetstream 31/32 en locatie Lelystad heeft Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) voor Basic Training nu ook haar ‘Scope of Work’ uitgebreid met de categorie B1.3. Naast de categorie A1, B1.1 en B2 kan de AM&TS nu ook met de A3, B1.3 ook module 12 (Helikopteraerodynamica) examineren.

De AM&TS is het uitbreidingstraject gestart naar aanleiding van de hoge vraag uit de markt. Onder andere de Koninklijke Luchtmacht vraagt om B1.3 gecertificeerde onderhoudstechnici. AM&TS werkt samen met de Koninklijke Luchtmacht aan opleidingstrajecten om het huidige onderhoudspersoneel current te houden en daarnaast voor te bereiden op een verdere toekomst binnen de Luchtmacht. De bijschrijving van A3, B1.3 op de AML of MBvol betekent een specialisatie op het gebied van Helikopters, en nodig is voor bijvoorbeeld de NH-90 helikopter.

Tevens is het voor engineers, die reeds in het bezit zijn van een B1.1 AML interessant om deze uit te breiden met de B1.3. Voor deze uitbreiding moet de kandidaat een Part-66 certificaat Module 12 behalen en tevens 6 maanden aantoonbare werkervaring hebben op een helikopter.

 

Boek en examendata
Het (Engelstalige) boekwerk van Module 12 is beschikbaar als e-book via één van onze app’s (bekijk voor meer informatie www.cappture.nl). Dit boek is nu tijdelijk verkrijgbaar voor €200,-, vanaf het nieuwe schooljaar (september 2017) wordt de prijs van dit boek €250,-.
Het Module 12 traject kan via zelfstudie of via een scholingstraject met ondersteuning van een docent gevolgd worden.
Het eerste Module 12 examen staat gepland op 26 juni 2017 in Hoogerheide bij AM&TS. U kunt zich vanaf heden voor inschrijven via het examenportaal op de website van AM&TS (meer informatie via deze link). Vanaf volgend schooljaar wordt het Module 12 examen meegenomen in de reguliere examenplanning. 

Bent u op zoek naar meer informatie over zelfstudie, het boekwerk of een scholingstraject? U kunt ons e-mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 088 929 9000. Wij helpen u graag verder. 

Vliegende start Centrum voor Excellent Vakmanschap Vliegtuigonderhoudstechniek

Hoogerheide, woensdag 10 mei 2017

Op 11 mei vindt de start van ‘Centrum voor Excellent Vakmanschap Vliegtuig-onderhoudstechniek’ (CEV VOT) plaats in Hoogerheide. Het Ministerie van Defensie heeft aan zeven ROC’s gevraagd om een vakgericht Centrum voor Excellent Vakmanschap (CEV) op te zetten ten behoeve van de in-, door- en uitstroom opleidingen voor de Defensie. Vliegtuigonderhoudstechniek is één van deze vakgebieden. CEV VOT is opgezet in samenwerking tussen ROC West-Brabant, Markiezaat College en de Aircraft Maintenance & Training School. De ontwikkeling van CEV VOT is een mijlpaal voor het vormgeven van toekomstgerichte mbo-luchtvaartopleidingen in Nederland.

Spilfunctie
CEV VOT is een kennis- en expertisecentrum dat voor Defensie fungeert als centrale spil in het web voor opleidingsvraagstukken. Het CEV is primair verantwoordelijk voor de onderwijsontwikkeling voor zowel instroom als door- en uitstroom van Defensiepersoneel. Tevens vervult het CEV voor het vakgebied een coördinerende en kwaliteit borgende rol waar het gaat om de uitvoering van de opleidingen voor (aspirant) Defensiepersoneel.

Innovatie en krachtenbundeling
Onderwijsinnovatie, zowel waar het gaat om de inhoud als om de wijze van aanbieden van opleidingen, behoort nadrukkelijk tot de door Defensie aan het CEV toebedeelde verantwoordelijkheden. Daarom legt het CEV direct verbindingen met het private bedrijfsleven dat actief is in de branche vliegtuigonderhoud. Immers, Defensie is ervan overtuigd dat innovatie op het terrein van vliegtuigonderhoud, om een krachtenbundeling met het bedrijfsleven vraagt. Het gebruik van nieuwe materialen zoals composieten, maar zeker ook de komst van de F-35, spelen daarbij een grote rol. Voor het CEV biedt deze insteek de mogelijkheid om op termijn de nu door Defensie aan haar toebedeelde spilfunctie ook voor het bedrijfsleven te gaan vervullen. Dat is tevens de ambitie van CEV VOT.

Tijdens de kick-off sessie op 11 mei zullen genodigden vanuit de Defensieorganisatie, de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven deze kick-off bijwonen, waarbij het uitspreken van een gezamenlijke visie en verantwoordelijkheid voor het slagen van het CEV VOT een kernrol speelt. Masterclasses op innovatieve thema’s zoals Composiet reparatie, Flexibel en gepersonaliseerd onderwijs en de HRM opdracht van de Koninklijke Luchtmacht zorgen voor inhoudelijke verdieping naast keynote speakers vanuit de triple helix.

Genraal-Majoor Sotthewes aan het woord