Met trots presenteren wij onze

PROJECTS & PARTNERS

Naast het ontwikkelen van nieuwe trainingen werken wij samen met nationale en internationale marktpartijen om nieuwe kennis op te doen en competenties te ontwikkelen. Dit doen we door projecten en lange termijn samenwerkingen aan te gaan.
We werken samen om onze gezamenlijke doelstellingen te behalen, met het doel om een zo goed mogelijke aansluiting te maken tussen studenten en het werkveld of om nieuwe kennis en inzichten uit de industrie te vertalen naar trainingen.

Partnership ACRATS

We are proud to introduce ACRATS Training Services to you. Offering a complete range of composites and sheet metal technical training. The focal point of ACRATS: provide training to turn technicians into skilled structural repair specialists with hands-on experience using the latest techniques developed at the aviation industry.
ACRATS provides training that meets the needs of (future) specialist. Small classes ensure individual attention for each trainee. Our instructors are skilled trainers and aviation professionals. We have more than 20 years of experience that we pass on to our students every day. As a dedicated training organization in the aviation industry we are offering curriculum development, training capabilities and aviation training under EASA Part 66 & 147. This way, new and existing staff is qualified according the latest industry standards.
AM&TS is your partner when it comes to keeping your most valuable asset, your staff, as competent and motivated as they can be. We have joined forces with ACRATS to combine the expertise from our Part 147 certification with the highly qualified technical
training in Structural Repair. Together, we can offer you this unique portfolio today.

Partnership Aviator

Trainingscentrum "Aviator" is opgericht in 2011 met als doel hoogwaardige diensten te verlenen op het gebied van o.a. Type Trainingen voor onderhoudspersoneel. Maar meer dan dat, met de enorme ervaring van het team is het Training Center in staat om een ​​breed scala aan adviesdiensten te bieden op verschillende gebieden van het luchtvaartdomein. Samen met Training Center “Aviator” verzorgt AM&TS (online) Type Trainingen voor onderhoudspersoneel. Via Trainingen vindt u alle beschikbare trainingen (theoretisch/praktijk), categorieën onderhoudspersoneel, evenals vliegtuigtypes waarvoor Type Training of diff. trainingen worden verzorgd. Type Training wordt gegeven in overeenstemming met de vereisten van Part-147 van het European Union Aviation Safety Agency (EASA).

Mobile Newton Room

De Mobile Newton Room in Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht) is bedoeld voor leerlingen in de leeftijdsgroep van 15 tot 17 jaar. Het educatieve programma biedt een unieke en onvergetelijke ervaring om leerlingen in contact te brengen met wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM-onderwijs). Deelnemen aan de Mobile Newton Room is gratis voor scholen.
De leerlingen gaan deelnemen aan het educatieve programma ‘’Up in the air with numbers’’ dat zich richt op het gebruik van STEM in een luchtvaart-setting. Het interactieve lesprogramma werkt toe naar een missie die de leerlingen in teams zullen uitvoeren op geavanceerde vluchtsimulatoren. Het programma wordt verzorgd in het Nederlands door speciaal opgeleide docenten en instructeurs.

Partnership TUI

TUI en AM&TS gaan intensiever samenwerken op het gebied van vliegtuig technische opleidingen. De reeds jarenlange samenwerking is onlangs geformaliseerd in een samenwerkingsovereenkomst. Volgens TUI is het juist in deze tijd van belang om te investeren in de opleidingen om klaar te staan voor de toekomst. Aanwas en verjonging van vliegtuig technische studenten is zelfs noodzakelijk om de te verwachten vraag van de toekomst aan te kunnen. Ook AM&TS herkent dit belang en streeft er door middel van de samenwerking naar studenten een nog betere aansluiting en voorbereiden op het werkveld te bieden. TUI zal zich hierdoor nog vaker bij AM&TS in Hoogerheide laten zien om bijvoorbeeld studenten te informeren over stage- en carrièremogelijkheden. Daarnaast worden masterclasses en colleges georganiseerd voor zowel studenten als docenten. Bij TUI staat het actief opleiden van luchtvaart technisch personeel in een persoonlijk loopbaantraject centraal. Studenten hebben na de opleiding voldoende mogelijkheden om verder te leren en zich te ontwikkelen tot de engineer van de toekomst. Dat persoonlijke ontwikkeling centraal staat hebben diverse studenten van AM&TS bij TUI ervaren. De huidige stagiairs delen dan ook graag hun ervaring.

EducAvia (Interreg IV, 2018-2020)

Een project van Interreg IV: uitbouw van kennisregio rondom luchtvaarttechnieken. De Aircraft Maintenance & Training School is trotse partner in het Interreg IV project Educavia.
Educavia: opleidingstekort vs. opleidingsaanbod
De luchtvaartsector is een belangrijk marktsegment voor de Vlaamse en Nederlandse economie met een sterk (groei)potentieel aan werkgelegenheid.
Tegelijkertijd stelt men vast dat er te weinig afstemming is tussen het opleidingsaanbod en de opleidingsnood. Met een onderwijsconcept dat is gebaseerd op deze regelgeving kunnen studenten in alle Europese lidstaten aan de slag. Deze kennis zal AM&TS inzetten om het Educavia project te ondersteunen.

Partnership Aviato Academy

Aviato Academy is een kennis-, trainings- en leerecosysteem voor en door de luchthavenluchtvaartindustrie en biedt een leermanagementsysteem waarop zij hun kwalitatieve trainingen aanbieden.
Via deze samenwerking biedt AM&TS haar EASA Part 66/147 MRO-training nu aan een breder publiek aan via een nieuw digitaal platform. Het leermanagementsysteem van Aviato Academy biedt AM&TS een unieke kans om nieuwe cursisten te bereiken en tegelijkertijd Aviato Academy een uniek portfolio in MRO-trainingen te bieden. AM&TS biedt vanaf nu Part 66 Module training (B1.1, B2, B1.3) en Recurrency e-learning (HF, FTS en EWIS) aan onder de Part 147 licentie. E-learnings zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Ice without a smartwatch: about innovation and the next generation

Managing Director - Boeing Benelux & Nordics

AM&TS is trots lid van