Boeing brengt een STEM-klas naar Nederland

Hoogerheide, 9 november 2021 - Boeing heeft vandaag op de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) op Aviolanda Aerospace de "Mobile Newton Room" geopend, een interactief lesprogramma gewijd aan STEM disciplines waarvan de implementatie wordt gepromoot door Boeing in Nederland in samenwerking met de Noorse non-profitorganisatie FIRST Scandinavia

Een Newton Room is een breed uitgerust, inspirerend STEM-lokaal waarin de focus op kwalitatief hoogstaand onderwijs ligt. Het doel is om zoveel mogelijk leerlingen een unieke en onvergetelijke ervaring met STEM vakken te geven (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde). De leerlingen zullen wiskunde gaan leren in een luchtvaartomgeving.

Het "Mobile Newton Room" staat drie weken (van 8 tot en met 26 november) bij de AM&TS en wordt bezocht door meer dan 300 vmbo-leerlingen van middelbare scholen uit de regio West-Brabant.

De openingsceremonie vond vandaag plaats en werd onder meer bijgewoond door directieleden van Boeing en FIRST Scandinavia, lokale overheden en door de Commandant Vliegbasis Woensdrecht, Kol. Ellen Meeuwsen-Scholten.

"We zijn erg blij dat we het Newton-concept opnieuw naar de studenten in West-Brabant kunnen halen. Dit dankzij de geweldige samenwerking met AM&TS en First Scandinavia. Boeing wil de jonge Nederlandse generatie inspireren door te investeren in bèta-technische vakken en om in de toekomst toe te treden tot de luchtvaartindustrie", aldus Sebastian Tijl, Government Affairs, Boeing Nederland. Sebastian Tijl, Government Affairs, Boeing Netherlands.

"Boeing Nederland en AM&TS zijn uitstekende partners om mee samen te werken om het Newton-concept naar Nederland te halen. We hebben het geluk samen te werken met instellingen die onze waarden en passie delen om jonge studenten voor te bereiden met kwalitatief hoogstaand bèta-technisch onderwijs. We hopen echt dat de pop-up Newton Room ervaring interesse zal wekken voor het opzetten van een permanente Newton Room in Nederland," zegt Stian Elstad, Managing Director van FIRST Scandinavia. Stian Elstad, Managing Director of FIRST Scandinavia.

Het Newton concept is ontwikkeld en wordt beheerd door de non-profit stichting FIRST Scandinavia in samenwerking met leraren, academische instellingen en bedrijven. Het onderwijs is gevarieerd en gericht op praktische activiteiten. In verschillende andere Europese landen zijn al meer dan 40 permanente Newton Rooms ingericht, waar per jaar en per module zo'n 3.000 leerlingen terecht kunnen.

Boeing en FIRST Scandinavia werken sinds 2013 samen aan verschillende projecten, waaronder de oprichting van de Newton Flight Academy in Bodø, Noorwegen. In juni 2018 werd FIRST Scandinavia gekozen als Boeing's officiële Europese STEM-partner met een investering van 4.3 miljoen euro. Het Newton-concept wordt nu in negen Europese landen gepresenteerd via mobiele oplossingen en permanente locaties. 

Comments are closed.