Conversion B2 > B1.1/B1.3

Door de uitbreiding van de categorie B1.1./B1.3 op de B2 AML bent u flexibel inzetbaar en gewild op de arbeidsmarkt. Voor een werkgever is het efficiënter inplannen, omdat werknemers als B1.1/B1.3 én B2 Certifying Staff ingezet kunnen worden. Ook op line maintenance gebied hoeft de werkgever geen extra B1-er meer naar een buitenstation te sturen om op B1 niveau af te tekenen.

Met dit scholingstraject plus één jaar aantoonbare werkervaring kunt u de B1.1 of B1.3 uitbreiding op de B2 AML aanvragen.

Modules
Om uw B2 categorie te kunnen uitbreiden met B1.1/B1.3 moeten de Part-66 certificaten van module 2, 6, 7, 11, 15 en 17 op B1.1 niveau gehaald worden, voor de B1.3 moet in plaats van Module 11 ook Module 12 behaald worden. U kunt dit via zelfstudie doen.
Zie voor aanvullende informatie ook het document: 66.A.25: Uitbreiding Categorie.

Lesmateriaal
De JEWEKA boeken reeks van AM&TS is zeer geschikt voor zelfstudie. Deze boeken zijn Nederlandstalig en voor ieder theorieboek is tevens een werkboek verkrijgbaar. De boeken zijn digitaal of als papieren exemplaar te bestellen. Meer informatie en direct bestellen: bekijk onze lesmaterialen.
Het Module 12 boek en examen voor de B1.3 is Engelstalig. Meer informatie over dit boekwerk vindt u hier. Bestudeer tevens voor aanvang van uw studie de Examendocumenten (zie rechts).

Vrijstellingen
Als denk dat u recht heeft op vrijstelling voor een module moet u contact opnemen met KIWA het document aan de rechterzijde van deze pagina raadplegen.

Kandidaten die al een B2 AML of (alle) Part-66 B2 certificaten hebben en hun bevoegdheid willen uitbreiden naar B1.1 of B1.3.
Alle examens zijn afgestemd op de JEWEKA boekwerken. U kunt inschrijven voor B1.1/B1.3 examens via ons examenportaal. De prijs van ieder (her)examen bedraagt 95 euro (incl. BTW). De prijs van uw certificaat bedraagt 45 euro (incl. BTW).