Eerste permanente Newton Room bij AM&TS.

Hoogerheide, 25 juni 2024 – Boeing, FIRST Scandinavia en de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS), kondigen de start van de bouw aan van de eerste permanente Newton Room in Nederland (Hoogerheide). De nieuwe state-of-the-art Newton Room zal in september officieel worden geopend.  

De permanente Newton Room beslaat 180 meter en is ontworpen om kinderen een stimulerende en praktijkgerichte leeromgeving te bieden. Het gezamenlijke project is uitgerust met drie vluchtsimulatoren en heeft als doel om kinderen te inspireren voor een carrière in STEM door middel van praktische leerervaringen.  

“Ik ben enthousiast over de komst van de eerste permanente Newton Room naar Nederland , waarmee we onze betrokkenheid bij STEM in het land verdubbelen”, zegt Dr. Michael Haidinger, President van Boeing in Nederland, Duitsland, Centraal- en Oost-Europa. “Met de AM&TS en FIRST Scandinavia hebben we opnieuw een team gevormd met twee sterke partners die onze passie voor STEM-onderwijs delen.”  

Na de officiële opening in september zal de permanente Newton Room van start gaan met twee modules: ”Up in the Air with Numbers” en ”Robots and Circumference”, waarmee leerlingen rekenstrategieën kunnen verkennen om geometrische concepten te begrijpen. In de toekomst zal de Newton Room worden uitgebreid met andere modules, zoals ”Sustainable Biofuels: From Wood to Energy”.  

Dit initiatief bouwt voort op het succes van het 2021 Mobile Newton Room project bij de AM&TS, Aviolanda Aerospace in Hoogerheide, waar meer dan 300 middelbare scholieren uit West-Brabant kennis maakten met ”Up in the Air with Numbers”, een educatieve module die luchtvaart en wiskunde combineert.  

“Wij geloven dat de speelse benadering van STEM-principes bijdraagt aan een grotere bewustwording van de mogelijkheden die technische vakken bieden op school. Niet alleen de luchtvaartsector zal hiervan profiteren, maar alle bedrijven met een tekort aan technisch personeel”, aldus Wim Blinkhof, Managing Director van de Aircraft Maintenance & Training School. “Door al op jonge leeftijd enthousiasme te kweken voor STEM, hopen we een groot aantal technici voor de toekomst af te leveren.” 

De Newton Room bij AM&TS in Hoogerheide wordt het eerste permanente lokaal in Nederland en maakt deel uit van een netwerk van door Boeing en FIRST Scandinavia ondersteunde Newton Rooms in heel Europa. Eerder dit jaar openden beide partners Newton Rooms in Engeland en Italië.  

“We kijken uit naar de officiële opening van de Newton Room in Hoogerheide op donderdag 19 September van dit jaar”, zegt Per-Arild Konradsen, CEO van FIRST Scandinavia. “We bevinden ons momenteel in de spannende fase van de bouw van de ruimte. Sinds we het Newton Concept voor het eerst introduceerden in Nederland, is de AM&TS een buitengewone partner geweest.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tien − 5 =