cat. A1.1

De Categorie A geeft de bevoegdheid voor de vrijgave van eenvoudige kleine onderhoudswerkzaamheden in het kader van line maintenance en reparatie van simpele defecten in een Part-145 onderhoudsorganisatie. Deze werkzaamheden zijn op taakniveau en beperkt tot de taken genoemd in de autorisatie van de Part-145 erkende onderhoudsorganisatie.

Voor de categorie A1.1 dien je de volgende modules te behalen:
Module 1: Mathematics (Wiskunde)
Module 2: Physics (Natuurkunde)
Module 3: Electrical Fundamentals (Elektriciteitsleer)
Module 5: Digital Techniques Electronic Instrument Systems (Digitale Techniek)
Module 6: Materials & Hardware (Materiaalleer en gereedschappen)
Module 7A: Maintenance Practices (Onderhoudshandelingen)
Module 8: Basic Aerodynamics (Aerodynamica)
Module 9A: Human factors
Module 10: Aviation Legislation (Luchtvaart wetgeving)
Module 11A: Turbine Aeroplane Aerodynamics, Structures & Systems
Module 15: Gas Turbine Engine
Module 17A: Propeller

AM&TS is uitgever van de (Nederlandstalige) boekwerken voor Vliegtuigtechniek: Jeweka. De boeken zijn bij uitstek geschikt om via zelfstudie voor te bereiden voor Part-66 examens. De Jeweka boeken zijn afgestemd op de Part-66 examens van AM&TS. De boeken zijn beschikbaar in papieren boeken en digitaal.
Toch liever klassikaal les? Dat kan ook! Schrijf je in voor de Avondschool. In dit concept krijg je persoonlijke begeleiding van één van onze vakdocenten.
Je bereidt zelf, volgens een studieplanning, je lesmateriaal voor die tijdens een Online sessie door de vakdocent wordt uitgelegd.
Omdat je thuis de stof al bestudeerd hebt, kun je gericht vragen stellen en dieper op de materie in gaan.
Houd dus rekening met zelfstudietijd per lesavond. De vakdocent neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en gaat dieper in op moeilijkere materie.
Het traject start in overleg met de alle ingeschreven kandidaten wanneer er per module minimaal 12 kandidaten zijn aangemeld. Je betaalt dus nu ook nog geen lesgeld.

Geen instroomeisen
Afronding met een Part 66 examen Na afloop van je studie neem je een Part 66 examen af. Heb je het examen (of de examens) succesvol afgerond? Dan ontvang je het Part 66 certificaat (EASA COR form-148). AM&TS examineert op diverse locaties in Nederland en Vlaanderen. Benieuwd naar de planning? De eerstvolgende cat. A1.1 examens zie je hier. Klik op de planning voor de volledige jaarkalender.

Additional information

Interested in this course?

Contact: Angela Marcus