Geslaagd! KLM’ers ronden eerste Cat. B1/B2 opleiding in 10 jaar af

Maandag 11 november zijn op een feestelijke bijeenkomst Cat. B1/B2 Basic Training-certificaten uitgereikt aan ruim tien vliegtuigmonteurs van KLM Airframe. Zij kunnen daarmee na een typetraining de bevoegdheid verwerven om onderhoudswerkzaamheden af te tekenen. Het is voor het eerst in tien jaar dat een dergelijke opleiding binnen KLM E&M heeft plaatsgevonden.

KLM werkt hiermee aan de beschikbaarheid en bredere inzetbaarheid van goed opgeleid personeel. Altijd belangrijk, maar momenteel van extra belang vanwege de pensioengolf die het bedrijf te wachten staat.

Doorstromen
EASA-wetgeving stelt eisen aan vliegtuigtechnici, onderverdeeld in categorieën. Een vliegtuigmonteur is Cat. A, een mechanisch specialist is Cat. B1 en een avionisch specialist is Cat. B2. Deze laatste twee vormen een tussenstap om, in combinatie met voldoende praktijkervaring, eventueel door te stromen naar de volledige GWK-functie.

Ton Dortmans, Executive Vice President KLM Engineering & Maintenance, feliciteert de geslaagde technici.

Collegiaal
De opleiding (een jaar lang twee lesdagen per week) is verzorgd door E&M Training in samenwerking met de externe Part 147-organisatie Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS). “Het viel mij op hoe collegiaal E&M’ers zijn”, vertelt Eveline Krätz van AM&TS. “De opleiding is behoorlijk pittig en intensief, maar we zagen dat deze cursisten elkaar altijd hielpen als iemand dat even nodig had.”

Gefeliciteerd aan alle geslaagden!
Foto: KLM/Patrick Kop
Tekst: KLM/Marc Mijer

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta